***FREE SHIPPING FOR ORDERS OVER 30€***

Olive Oil | Oliiviöljy | Olivolja

Oliiviöljy – vihreä kulta
Välimeren keittiön peruspilari. Kaikki oliviöljymme kuuluvat maailman parhaisiin ja ovat erittäin hienoja kylmäpuristettuja aidosti luonnonmukaisia Extra Virgin (neitsyt) -öljyjä, jotka me tuomme suoraan pientiloilta Espanjasta.
Suosittelemme, että pidät keittiössäsi kolmea eri oliiviöljyä. Yksi hyvä perusöljy paistamiseen, yksi hieman miedompi ja kevyempi, sekä yksi joka sopii hyvin maustamiseen – mieluiten pippurinen ja voimakas. Löydät jokaisesta tuotteesta yksityiskohtaisen kuvauksen mausta, ominaispiirteistä, oliivilajikkeesta sekä tietoa viljelytavasta.
Oliiveja on viljelty tuhansien vuosien ajan, ensin Saharan ja Egyptin alueilla, ja Finca la Torre Espanjassa on tuottanut oliiviöljyä jo muutaman vuosituhannen ajan! Oliiviöljy on ollut ja on yhä edelleen erittäin tärkeä kauppatavara. Oliivilajikkeita on satoja, joista Hojiblanca ehkä on yleisin oliiviajike Etelä-Espanjan tuotannossa.
Oliiviöljyä on saatavilla erittäin monissa laaduissa, joista vain parhaita käytetään ruokaöljynä. Neitsytoliiviöljy, Extra virgin, on kaikkein korkealaatuisinta. Aito neitsytoliiviöljy puristetaan Finca la Torressa 4 tunnin kuluessa poiminnasta. Erittäin korkealaatuisia oliiviöljyjä saadaan nykyisin edistyksellisten metallimyllyjen, suodatusjärjestelmien ja ilmatiiviiden varastosäiliöiden ansiosta. Nämä mahdollistavat ennennäkemättömän laadukkaiden oliiviöljyjen valmistuksen. Myös täysin luonnollisilla tekijöillä, kuten vastapoimittujen oliivien käsittelyllä, on suuri merkitys.
Maailmalla tuotetaan valitettavasti myös runsaasti heikkolaatuisia bulkkiöljyjä, joita on halpaa valmistaa. Niissä huono laatu ja maku piilotetaan kemiallisten menetelmien avulla. EU:ssa nykyisin käytettävä laatumerkintä otettiin käyttöön 50 vuotta sitten hillitsemään huijausta alalla, mutta tästä huolimatta näitä myydään edelleen huomattavasti. Meidän oliiviöljymme tuotetaan samoilla tiloilla, joilta ostamme ja kaikki pakkaukset on merkitty puristuspäivämäärin. Käymme henkilökohtaisesti tiloilla paikan päällä tutustumiskäynneillä, katso videot ja kuvat kotisivullamme!
Aidon korkealaatuisen neitsytöljyn tunnistaa ennen kaikkea sen hedelmäisestä, pippurisesta ja hieman karvaasta mausta. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta on itse asiassa erittäin helppoa oppia arvostamaan niiden makua miedompien öljyjen maun sijaan.
Säilytä oikein
Säilytä oliiviöljy aina pimeässä ja viileässä, ei koskaan auringonvalossa tai uunin tai muiden lämmönlähteiden läheisyydessä. Pidä korkki suljettuna, ilma saa öljyn härskiintymään. Otamme kuljetuksen ja varastoinnin aikana ulko- ja sisälämpötilat huomioon, jotta oliiviöljysi olisi yhtä korkealaatuista kuin sen lähtiessä tilalta.
Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saamme edustaa eräitä maailman ehdottomasti taidokkaimmista tuottajista.
Olivolja – Det grön guldet
En grundpelare i medelhavsköket. Samtliga olivoljor som vi erbjuder tillhör världens bästa och är kallpressade äkta ekologiska Extra Virgin (jungfru) -oljor av mycket exklusiv kvalitet som vi importerar direkt från små gårdar i Spanien. Vi rekommenderar att du har tre olika olivoljor i köket. En bra basolja att steka i, en något mildare och lättare, samt en tredje som passar bra för smaksättning - gärna pepprig och kraftig. Kring varje produkt hittar du en detaljerad beskrivning om smak, karaktär, syrahalt, olivsort samt information om odlingen.
Oliver har odlats i tusentals år, först runt trakterna av Sahara och Egyptien, och hos Finca la Torre i Andalusien, Spanien har olivolja producerats sedan ett par tusen år tillbaka! Olivoljan har genom tiderna varit och är fortsättningsvis en mycket viktig handelsvara. Det finns hundratals olika olivsorter varav Hojiblanca är kanske den vanligaste i Syd-Spanien förekommande inom olivoljeproduktion.
Olivolja finns i många olika kvalitéer varav endast de finaste används till matolja. Högst kvalité har jungfruoljan, ­Extra virgin. Äkta jungfruolja kallpressas snabbt, inom ca 4h från plockning. Verkligt högklassiga olivoljor fås idag fram tack vare avancerade metallkvarnar, filtreringssystem och hermetisk tillslutna lagringstankar, vilka gör det möjligt att producera hittills oöverträffade olivoljor. Även de rent naturliga elementen har stor betydelse liksom hanteringen av nyskördade oliver.
Tyvärr finns det också en massiv produktion med bulkoljor av låg kvalitet som är billiga att framställa. Med hjälp av kemiska metoder döljs dålig kvalité och smak. Kvalitetsmärkningen som används inom EU idag togs fram för ett halvsekel sedan för att stävja fusk inom branschen, men trots det är handeln med dessa betydande. Olivoljorna som du hittar hos oss produceras på de gårdar som vi köper ifrån och alla förpackningar är märkta med pressningsdatum. Vi besöker personligen gårdarna på plats och bekantar oss med dem, kolla in filmer och bilder på vår hemsida!
En äkta jungfruolja av hög klass känns främst igen på att den är fruktig, pepprig och något bitter i smaken. Det låter lite konstigt, men det är i sjäva verket mycket lätt att lära sig uppskatta smaken hos dessa istället för de mildare oljorna.

Förvara rätt

Förvara alltid olivolja mörkt och svalt. Absolut inte i solljus eller intill ugnen eller andra värmekällor. Håll korken på, luft får oljan att härskna. Under transport och lagring tar vi ute- och innetemperaturer i beaktande så att din olivolja ska ha samma höga kvalitet som då den lämnat gården.




Also in Learn more about our products

Vinegar | Viinietikka | Vinäger