***ILMAINEN TOIMITUS YLI 40€ TILAUKSILLE***

Oliiviöljy – vihreä kulta
Välimeren keittiön peruspilari. Kaikki oliviöljymme kuuluvat maailman parhaisiin ja ovat erittäin hienoja kylmäpuristettuja aidosti luonnonmukaisia Extra Virgin (neitsyt) -öljyjä, jotka me tuomme suoraan pientiloilta Espanjasta.
Suosittelemme, että pidät keittiössäsi kolmea eri oliiviöljyä. Yksi hyvä perusöljy paistamiseen, yksi hieman miedompi ja kevyempi, sekä yksi joka sopii hyvin maustamiseen – mieluiten pippurinen ja voimakas. Löydät jokaisesta tuotteesta yksityiskohtaisen kuvauksen mausta, ominaispiirteistä, oliivilajikkeesta sekä tietoa viljelytavasta.
Oliiveja on viljelty tuhansien vuosien ajan, ensin Saharan ja Egyptin alueilla, ja Finca la Torre Espanjassa on tuottanut oliiviöljyä jo muutaman vuosituhannen ajan! Oliiviöljy on ollut ja on yhä edelleen erittäin tärkeä kauppatavara. Oliivilajikkeita on satoja, joista Hojiblanca ehkä on yleisin oliiviajike Etelä-Espanjan tuotannossa.
Oliiviöljyä on saatavilla erittäin monissa laaduissa, joista vain parhaita käytetään ruokaöljynä. Neitsytoliiviöljy, Extra virgin, on kaikkein korkealaatuisinta. Aito neitsytoliiviöljy puristetaan Finca la Torressa 4 tunnin kuluessa poiminnasta. Erittäin korkealaatuisia oliiviöljyjä saadaan nykyisin edistyksellisten metallimyllyjen, suodatusjärjestelmien ja ilmatiiviiden varastosäiliöiden ansiosta. Nämä mahdollistavat ennennäkemättömän laadukkaiden oliiviöljyjen valmistuksen. Myös täysin luonnollisilla tekijöillä, kuten vastapoimittujen oliivien käsittelyllä, on suuri merkitys.
Maailmalla tuotetaan valitettavasti myös runsaasti heikkolaatuisia bulkkiöljyjä, joita on halpaa valmistaa. Niissä huono laatu ja maku piilotetaan kemiallisten menetelmien avulla. EU:ssa nykyisin käytettävä laatumerkintä otettiin käyttöön 50 vuotta sitten hillitsemään huijausta alalla, mutta tästä huolimatta näitä myydään edelleen huomattavasti. Meidän oliiviöljymme tuotetaan samoilla tiloilla, joilta ostamme ja kaikki pakkaukset on merkitty puristuspäivämäärin. Käymme henkilökohtaisesti tiloilla paikan päällä tutustumiskäynneillä, katso videot ja kuvat kotisivullamme!
Aidon korkealaatuisen neitsytöljyn tunnistaa ennen kaikkea sen hedelmäisestä, pippurisesta ja hieman karvaasta mausta. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta on itse asiassa erittäin helppoa oppia arvostamaan niiden makua miedompien öljyjen maun sijaan.
Säilytä oikein
Säilytä oliiviöljy aina pimeässä ja viileässä, ei koskaan auringonvalossa tai uunin tai muiden lämmönlähteiden läheisyydessä. Pidä korkki suljettuna, ilma saa öljyn härskiintymään. Otamme kuljetuksen ja varastoinnin aikana ulko- ja sisälämpötilat huomioon, jotta oliiviöljysi olisi yhtä korkealaatuista kuin sen lähtiessä tilalta.
Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saamme edustaa eräitä maailman ehdottomasti taidokkaimmista tuottajista.
Also in Opi lisää meidän tuotteistamme

Viinietikka

Suomi fi