***ILMAINEN TOIMITUS YLI 40€ TILAUKSILLE***

Viinietikka

Viinietikka

Viinietikka (latinaksi vinum acre tai hapan viini) on täydellinen salaatinkastikkeiden maustaja. Viinietikkaa kannattaa myös kokeilla kastikkeiden, keittojen ja patojen maustamiseen, sillä se tuo useissa ruuissa maut hienostuneesti esille. Laadukas viinietikka tulisikin löytyä jokaisesta keittiöstä.

Viinietikoiden luonne vaihtelee pehmeän makeasta intensiivisempiin ja terävämpiin makuihin. Kokeile itse ja löydä oma suosikkisi!

Viinietikka valmistetaan viinistä, joka hapettuessaan muuttuu etikkahapoksi. Nykyisin viinietikan valmistus on tarkoin prosessoitu menetelmä, jossa ilma ja alkoholi juuri oikeassa lämpötilassa saavat aikaan halutun lopputuloksen. Tavallisimmin viinietikan valmistuksessa käytetään Pedro Ximenez rypäleistä valmistettua viiniä. Se on makea viini, joka antaa viinietikalle tasapainoisen makeuden, mikä säilyy pitkässä varastoinnissa. Viinietikka varastoidaan yleisimmin tammitynnyreissä(American oak), joita aiemmin käytettiin sherryn tuotannossa. Joissakin tapauksissa varastointi kestää jopa 50 vuotta 
Suomi fi