***ILMAINEN TOIMITUS YLI 40€ TILAUKSILLE***

Monte Blanco - Montalbán de Córdoba, Esp.

Viljelijöitä jo vuodesta 1935

MonteBlanco on uusi, täydellinen valikoima Luis del Pino S.L.:n valmistamia, korkealaatuisia ja orgaanisia tuotteita. Perheemme on viljellyt tällä alueella vuodesta 1935, valmistaen oliiviöljyjä, Montilla-Moriles-viinialueen viinejä ja viinietikoita. Huoli ympäristöstä sai meidät aloittamaan uuden orgaanisen tuotelinjan. Nyt olemme ylpeitä voidessamme tarjota kattavan, orgaanisen valikoiman, johon kuuluvat ekstra-neitsytoliiviöljy, viini – erityisesti jälkiruokaviini Pedro Ximenez – viinietikka, keitetty puristemehu (arrope) ja oliivit. Tuotevalikoimamme on kokonaisuudessaan Comité Andaluz de Agricultura Ecologica (CAAE) -sertifioitu. Sijaitsemme Espanjassa, Andalusian Cordoba-provinssin eteläisessä osassa. Alueemme koostuu kumpuilevista Albariza-kukkuloista. Erittäin kalkkipitoinen Albariza-maaperä tekee tuotteistamme erityisen pehmeitä ja laadukkaita, ja sen tunnettu kyky pidättää kosteutta auttaa meitä vähentämään vedenkulutusta. MonteBlanco ja Luis Pino viljelevät tiloja nimeltä "Los Pollos" ja "El Alcaudon", viinitarhoja ja oliivilehtoja, joita on yhteensä 100 hehtaaria. Osan maasta olemme jättäneet käyttämättä istuttaaksemme jalopähkinöitä, johanneksenleipäpuita ja tuomia, jotka tukevat ja edistävät paikallista kasvistoa ja eläimistöä. Sijoittamalla pesiä ympäri tiloja, tuemme myös luonnonvaraisia lintuja. MonteBlanco on myös toteuttanut erillisen projektin, jonka tarkoituksena on rohkaista paikallisia maanviljelijöitä kasvattamaan orgaanisia kasviksia, kuten parsaa ja parsakaalia. Suunnitteilla on viljelyn laajentaminen muihin lajikkeisiin.

Kannustamme orgaanisten kasvisten viljelyyn

Me MonteBlancolla olemme sitä mieltä, että syömistä tulisi pitää jonakin arvokkaana – jonakin, joka miellyttää aistejamme, samalla antaen meille tarvitsemamme ravintoaineet. Pitäen mielessä tämän tavoitteen, pyrimme tuottamaan ruokaa, jonka ravintosisältö, laatu ja ennen kaikkea maku ovat korkeinta luokkaa, samalla suojellen ja edistäen ympäristöä.

"Olemme sitoutuneet jättämään viljelysmaamme parempaan kuntoon kuin missä ne löysimme."

Olemme vakuuttuneita siitä, että jos odotamme maan antavan meille terveellistä ruokaa, tulee meidän puolestamme pitää maasta huolta ja hoitaa sitä antamalla sille vain sopivia orgaanisia lannoitteita ja hoitoja, sekä olemalla käyttämättä myrkyllisiä tuotteita, jotka voivat vahingoittaa tai haitallisesti vaikuttaa maahan ja kuluttajiin.

Tavoitteemme on jättää tuleville sukupolville parempi planeetta kuin se, jonka itse saimme, ja vaikkemme kykenisikään vaikuttamaan koko planeettaan, olemme sitoutuneita tähän pieneen osuuteen, joka hoidettavaksemme on suotu.

"Olemme kiinnostuneita hedelmän itsensä sijaan sen ravintoaineiden luontaisesta laadusta."

Olemme sitoutuneet myös laatuun. Olemme kiinnostuneita hedelmän itsensä sijaan sen ravintoaineiden luontaisesta laadusta. Yhä useammat todisteet osoittavat, että orgaanisista hedelmistä saatavat vitamiinit, proteiinit ja öljyt ovat tavanomaisista hedelmistä saatuja laadukkaampia. Lisäksi kertatyydyttämättömiä rasvahappoja (jotka ovat terveellisiä), bioaktiivisia aineita (jotka edistävät antioksidanttisia toimintoja) ja polyfenoleita saattaa olla orgaanisissa ruuissa enemmän. MonteBlancolla me uskomme, että orgaanisilla hedelmillämme on luonnollisempi, täyteläisempi maku ja aromi kuin tavanomaisilla hedelmillä. Saavutamme tämän "aidon laadun" valitsemalla orgaaniset siemenemme huolellisesti ja käyttäen mahdollisimman vähän ja vain tarvittavia orgaanisia lannoitteita ja hoitoja. Lisäksi käytämme tarvittavan määrän vettä ja pidämme huolta lähiympäristöstä.

"Pyrimme suojelemaan paikallisten lintujen ja eläinten elinympäristöä"

Ymmärrämme MonteBlancolla, että olemme tehneet luonnon kanssa hiljaisen sopimuksen, jossa me olemme velvollisia huolehtimaan maistamme, ja saamme sitten puolestamme korjata sen parhaat hedelmät. Tiedostamme, että ekologisten tekniikoiden soveltaminen maihimme ja prosesseihimme ei pelkästään riitä, vaan pitkän aikavälin kestävyys vaatii meitä myös pitämään huolen maitamme ympäröivästä ympäristöstä kokonaisuudessaan. Meille on tärkeää, että "elinkaari" tilojemme ympäristössä kulkee luonnollisesti eteenpäin, ja siksi eläimistöllä on tärkeä rooli. Pyrimme suojelemaan paikallisten lintujen ja eläinten elinympäristöä. Kykyjemme mukaan työskentelemme ylläpitääksemme alkuperäistä kasvistoa. Sen lisäksi, että pidämme huolta kasvavista pelloistamme, niitä ympäröivät palstat on varattu istutuspaikoiksi paikallisille puille, jotka antavat suojaa eläimille ja edistävät luonnollisesti veden ja kosteuden pidätystä. Syvästä kunnioituksesta maitamme ja ympäristöämme kohtaan, pyrkimyksemme on huolehtia siitä ja antaa sen huolehtia hedelmillään meistä.

Orgaanisen oliiviöljyn tuotanto MonteBlancolla

 Vinegar and wine production

 

Suomi fi