***ILMAINEN TOIMITUS YLI 40€ TILAUKSILLE***

Finca la Torre - Bobadilla, Málaga, España.

FIN Finca la Torrella on mahtava historia. Tila, joka on ollut roomalaisten, visigoottien ja maurien hallussa, sai nimensä Finca la Torre vuonna 1260 samannimisen rajavartiotornin rakennuksen alueella. Oliiviöljyjen tuotanto ja kauppa on käynyt yli 2200 vuoden ajan tällä hetkellä 380 hehtaarin kokoisella tyypillisellä andalusialaisella tilalla Bobadillassa Antequeran liepeillä Etelä-Espanjassa. Tila paikalla Fuente de Piedran ja El Torcal de Antequeran kansallispuistojen välisessä ympäristössä, mikä voi olla mahtava rinteet tarjoten vaikuttava näkymä. Myös sää voi olla erittäin vaikuttava - kesällä voi paahtaa 40 asteen kuumuus ja talvella jäätävät tuulet piinaavat korkeiden vuorten reunustamaa laaksoa. Olosuhteet ovat sitten haastavat mutta samaan aikaan ihanteelliset oliivipuille, joten tässä tuotetaan luonnonmukaisia ja biodynaamisia oliiviöljyjä, jotka ovat maailmanlaajuisesti palkattavia.
Selkeä tavoite - tietää maailman parasta oliiviöljy
Finca la Torren oliiviöljymestarilla Victor Pérezillä on intohimo tuottaa maailman parasta oliiviöljyä. Kaikki oliivinkasvatus on biodynaamista - lampaat, hevoset, kanat, muutama vihainen riikinkukko sekä puista pudonneet hedelmät myötävaikuttavat lannoiteseokseen, jota pidetään täydellisenä ravinteena oliivipuille. Kaikki vaiheet suoritetaan tietyssä järjestyksessä parhaan laadun takaamiseen. Tavallisesti 100 kilosta oliiveja voi 19-24 litraa oliiviöljyä. Mutta ei täällä - Finca la Torrella 100 kiloa oliiveja tuottaa vain 8-14 litraa oliiviöljyä! Maahan pudonneet oliivit ovat myöskin pannassa, kaikki oliivit poimitaan suoraan puista. Sadonkorjuu alkaa aikaisin aamulla ennen kuin lämpö tekee siitä aivan liian raskasta.
Punnituksen jälkeen oliivit lajitellaan, minkä jälkeen se on jauhetaan ja joka erotetaan vesi. Täydellisen kypsistä oliiveista puristetusta tahnasta erotetaan öljy vain yhdellä kertapuristuksella. On nopea, työryhmät työskentelevät vuorokauden ympäri, etteivät oliivit hapettuisi (mustuen) ja laatu laatu laskisi. Oliivien tulee olla nuoria ja vihreitä. Lämpötilavalvotun kylmäpuristuksen (todella 27C), joka säilyttää öljyn hyvät ominaisuudet, jälkeen edistyksellisen suodatuksen, joka jatkuu, joka öljy on tarkoituksenmukaista korkean puhtauden. Koemaistelua suoritetaan koko prosessin ajan ja kun öljy on merkittävä oikean maun ja ominaispiirteensä, on aika varastoida se ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Finca la Torrella öljyt säilytetään säiliöissään toimitusajankohtaiseen saakka, joka halutaan määrä pullotetaan ja jokainen pakkaus leimataan. Näiden öljyt ovat ominaispiirteiltään pippurisia ja voimakkaita ja mikäli öljyä niillä hitaasti, kurkkua raapaisee aavistuksen jälkeen. Tämä on selkeä merkki öljyn nuoruudesta, tuoreudesta ja terveellisyydestä.
Raskaasta työstä ja pitkistä päivistä huolimatta myös juhlitaan tuorepuristetulla öljyllä, iberico-kinkulla ja tuoreella leivällä. Ei auta kuin kadehtia työryhmiä, joista taukojensa aikana kattavat pöytään välimerelliset herkkunsa ja luomuhedelmät tilan omasta puutarhasta.
Kaikkialla vallitsee kevyt tunnelma, nauru herkullisella ja kaikella vaikuttavalla onnellisilla ja ylpeillä - Finca la Torren henki!

 

Suomi fi