***FREE SHIPPING FOR ORDERS OVER 40€***

Finca la Torre

Finca la Torre - Bobadilla, Málaga, España
FIN Finca la Torrella on mahtava historia. Tila, joka on ollut roomalaisten, visigoottien ja maurien hallussa, sai nimensä Finca la Torre vuonna 1260 samannimisen rajavartiotornin rakennuksen yhteydessä. Oliiviöljyjen tuotanto ja kauppa on käynyt yli 2200 vuoden ajan tällä alle 380 hehtaarin kokoisella tyypillisellä andalusialaisella tilalla Bobadillassa Antequeran liepeillä Etelä-Espanjassa. Tila sijaitsee Fuente de Piedran ja El Torcal de Antequeran kansallispuistojen välisellä alueella, jota ympäröivät mahtavat rinteet tarjoten vaikuttavat näkymät. Myös sää voi olla erittäin vaikuttava - kesällä voi paahtaa 40 asteen kuumuus ja talvella jäätävät tuulet piinaavat korkeiden vuorten reunustamaa laaksoa. Olosuhteet ovat siis haastavat mutta samaan aikaan ihanteelliset oliivipuille, joten täällä tuotetaan luonnonmukaisia ja biodynaamisia oliiviöljyjä, jotka ovat maailmanlaajuisesti palkittuja.
Selkeä tavoite – tuottaa maailman parasta oliiviöljy
Finca la Torren oliiviöljymestarilla Victor Pérezillä on intohimo tuottaa maailman parasta oliiviöljyä. Kaikki oliivinkasvatus on biodynaamista – lampaat, hevoset, kanat, muutama vihainen riikinkukko sekä puista pudonneet hedelmät myötävaikuttavat lannoiteseokseen, jota pidetään täydellisenä ravinteena oliivipuille. Kaikki vaiheet suoritetaan tietyssä järjestyksessä parhaan laadun takaamiseksi. Tavallisesti 100 kilosta oliiveja saadaan 19-24 litraa oliiviöljyä. Mutta ei täällä – Finca la Torrella 100 kiloa oliiveja tuottaa vain 8-14 litraa oliiviöljyä! Maahan pudonneet oliivit ovat myöskin pannassa, kaikki oliivit poimitaan suoraan puista. Sadonkorjuu alkaa aikaisin aamulla ennen kuin lämpö tekee siitä aivan liian raskasta.
Punnituksen jälkeen oliivit lajitellaan, jonka jälkeen ne jauhetaan ja niistä erotetaan vesi. Täydellisen kypsistä oliiveista puristetusta tahnasta erotetaan öljy vain yhdellä kertapuristuksella. On kiire, työryhmät työskentelevät vuorokauden ympäri, etteivät oliivit hapettuisi (mustuen) ja tuotteen laatu laskisi. Oliivien tulee olla nuoria ja vihreitä. Lämpötilavalvotun kylmäpuristuksen (enintään 27C), joka säilyttää öljyn hyvät ominaisuudet, jälkeen alkaa edistyksellinen suodatus, joka jatkuu, kunnes öljy on saavuttanut tarpeeksi korkean puhtauden. Koemaistelua suoritetaan koko prosessin ajan ja kun öljy on saavuttanut oikean maun ja ominaispiirteensä, on aika varastoida se ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Finca la Torrella öljyt säilytetään säiliöissään toimitusajankohtaan saakka, jolloin haluttu määrä pullotetaan ja jokainen pakkaus leimataan. Nämä öljyt ovat ominaispiirteiltään pippurisia ja intensiivisiä ja mikäli öljyä niellään hitaasti, kurkkua raapaisee aavistuksen jälkeenpäin. Tämä on selkeä merkki öljyn nuoruudesta, tuoreudesta ja terveellisyydestä.
Raskaasta työstä ja pitkistä päivistä huolimatta samalla myös juhlitaan tuorepuristetulla öljyllä, iberico-kinkulla ja tuoreella leivällä. Ei auta kuin kadehtia työryhmiä, jotka taukojensa aikana kattavat pöytään välimerelliset herkkunsa ja luomuhedelmät tilan omasta puutarhasta.
Kaikkialla vallitsee kevyt tunnelma, nauru on herkässä ja kaikki vaikuttavat selvästi onnellisilta ja ylpeiltä – the spirit of Finca la Torre!

 

English en